Yocama - Werkwijze

Zoeken op de website

Werkwijze

Graag wil ik u uitnodigen samen te gaan kijken hoe we uw kwaliteit van leven kunnen gaan verbeteren door het inzetten van de 3 B’s van YOCAMA:

  • Bewustwording  - Het bewust worden van wat bij u stress veroorzaakt en hoe u hier op reageert, maar ook wat uw klachten zijn en wanneer ze ontstaan zijn.
  • Balans  - Het in balans brengen van lichaam en geest op fysiek, emotioneel,
    mentaal, spiritueel niveau
  • Beweging  - Het in beweging brengen van lichaam en geest

Tijdens de eerste afspraak nemen we uitgebreid de tijd (ca. 2 uur) om uw klachten en verwachtingen door te spreken aan de hand van een uitgebreide vragenlijst. Teneinde een zo volledig mogelijk beeld van uw situatie te verkrijgen gaan we o.a. in op uw woon- en werksituatie, uw fysieke en mentale klachten, eventueel medicijngebruik, uw verwachtingen.

Vervolgens gaan we samen kijken op welke wijze we meer balans in uw gezondheid kunnen brengen door die behandelingen  in te zetten die het best bij u en uw situatie passen en te bespreken wat u zelf kunt doen om uw gezondheid te verbeteren.

De behandelingen die we inzetten zijn aanvullend op bestaande zorg. We benadrukken dan ook het belang dat u uw klachten ook voorlegt aan de geëigende reguliere en/of alternatieve medische hulpverlener zoals een huisarts, medische specialist en fysiotherapeut.

En tenslotte,

Luister goed naar uw eigen lichaam, neem verantwoordelijkheid voor uw eigen gezondheid, eet gevarieerd en gezond, drink voldoende water en neem rust wanneer uw lichaam er om vraagt. U bent zelf de beste arts voor uw lichaam.

 

Om prestaties te kunnen leveren en productief te zijn is een goede Balans tussen lichaam en geest van essentieel belang. 

Een goede balans versterkt uw immuunsysteem waardoor u minder vatbaar bent voor ziekten, vermoeidheid en stress.

Een goede balans zorgt voor een energieke en krachtige lichaam en geest en maakt korte metten met spanningen, blokkades en lusteloosheid.

 

?>