Het gezicht van YOCAMA

Van klacht naar kracht door in beweging te komen

Als iemand mij vraagt wat ik doe dan antwoord ik meestal dat ik mannen en vrouwen begeleid om in hun kracht te gaan staan door letterlijk en figuurlijk in beweging te komen. Hoe? Door samen te gaan onderzoeken waar je nu staat, wat je thema’s en wensen zijn en van daaruit stappen te gaan zetten uit oude patronen, ziektebeelden en pijnen, op pad naar een vitale en gezonde lichaam en geest.

Ik heb zelf op de harde manier moeten ervaren hoe belangrijk het is om te luisteren naar wat je lichaam je probeert te vertellen met je klachten en symptomen. En letterlijk in beweging te komen. De ervaringen in mijn eigen hersteltraject hebben mij er toe gebracht mijn leven om te gooien en mijn kennis nu met jou te delen.

De signalen van mijn lichaam

Mijn naam is Yolanda Potting.  Laat ik kort vertellen hoe mijn ‘reis’ naar herstel verlopen is.

Ik kom uit een gezin waarin we als kinderen gestimuleerd werden het beste uit ons zelf te halen op gebied van sport en studie. Het was dan ook bijna een vanzelfsprekendheid om te gaan studeren aan de universiteit. Na mijn studie Technische Bedrijfskunde aan de TU in Eindhoven begon ik als consultant te werken in de IT. Elf jaar lang heb ik mogen werken in uitdagende projecten, werkweken van 80 uur, stress en deadlines waren normaal. Een sterfgeval in de familie, een bijna dodelijk ongeluk van mijn broer; maar ik moest door. Ik had een druk sociaal leven en hockeyde fanatiek en dat was meteen mijn uitlaatklep.

Ik negeerde in die tijd de “kleine” kwaaltjes in mijn lijf, een verkoudheid werd een chronische bronchitis, en ik werd meer en meer blessure gevoelig. Ik kreeg een flinke knieblessure. En een aantal jaar later een burnout. Compleet overprikkeld, doodmoe, over-emotioneel, al het oude verdriet kwam er uit. Ik zat ziek thuis. Na een jaar soulsearching toch weer in een soortgelijke werkomgeving terechtgekomen. Super toffe baan en collega’s, maar een auto ongeluk in 2001 bracht me letterlijk tot stilstand.

Autorijden ging niet langer dan 15 min, had hevige rug- en nekpijn, uitval in mijn handen, geheugenproblemen, concentratie problemen, kon niet meer goed op woorden komen. Hockeyen bleek niet meer mogelijk. Moest steeds vaker afspraken afbellen,  mijn sociale leven viel stil, en vrienden vielen weg. Ik zat steeds vaker thuis, meer en meer in mijn weerstand, vroeg me af waarom mij dit overkwam. Allerlei onderzoeken volgden en ik kreeg de diagnose post-whiplash- syndroom (PWS), en kreeg de boodschap “maar met mijn klachten zien om te gaan”.

Yolanda Potting

Volg mij op Social Media:

In de vechtmodus

Ik kwam uiteindelijk in een continue vechtmodus terecht.

  • Vechtend om beter te worden; alle therapieën aangrijpend, vaak zonder enige samenhang en enkel korte termijn resultaat. 
  • Vechtend om te bewijzen dat ik echt post whiplash klachten had; ik voelde me overgeleverd aan instanties die bewezen wilden zien of ik wel echt whiplash gerelateerde klachten had. Dit traject hield me in de ziek-zijn modus. Alles wat ik aan de ene kant deed om beter te worden, werd aan de andere kant dus weer teniet gedaan.

Wat overheerste in die tijd was een gevoel van onmacht en ook veel angst hoe het verder zou moeten met mijn leven. Ik identificeerde mezelf met de whiplash, ik werd de whiplash. Het voelde alsof ik in een neergaande spiraal zat.

Het enige wat dan werkt is die spiraal te doorbreken. Hoe ik dat deed?

 

Van klacht naar kracht door in beweging te komen

Ik kwam in beweging door uiteindelijk een stap terug te doen, in de overgave en acceptatie te gaan, en te gaan begrijpen wat mijn lichaam me al die jaren al duidelijk probeerde te maken. Ik ben stap voor stap mijn stresspunten aan gaan pakken, startend bij alles wat mij in de ziek-modus hield (zoals een voortslepend juridisch traject na het auto ongeluk). Toen ik me eenmaal bewust werd van mijn patronen en thema’s en daar aan ging werken, ging ik ‘opeens’ met stappen vooruit.

Een belangrijk keerpunt voor mij was toen ik in 2006 met biofotonentherapie in aanraking kwam. Ik merkte direct fysiek en mentaal resultaat, ik voelde mezelf opknappen, kreeg steeds meer zelfvertrouwen, kon langzaam aan het oude los laten. En nog belangrijker is, dat ik een stuk passie voelde ontstaan om zelf met deze therapie te gaan werken en een praktijk te gaan starten. In dat zelfde jaar ben ik me om gaan scholen als natuurgeneeskundig therapeut en in 2008 was praktijk YOCAMA een feit. Het was de start van een nieuwe reis, waarin ik veel heb mogen leren, mezelf veel beter heb leren kennen, veel soul searching heb gedaan en ook veel heb mogen helen. 

Door bewust te worden van je klachten, je gedrag, leefstijl, overtuigingen en trauma’s en daar aan te gaan werken, is heling vanuit bewust zijn mogelijk. 

En dat zorgt voor een verandering die blijft!

En dat is ook direct waar ik je in zal begeleiden en coachen, zodat ook jij die stappen kunt zetten en een blijvende verandering in jouw gezondheid kunt bewerkstelligen. 

In kijk uit naar onze ontmoeting!

Warme groet

Yolanda

“Als er een disharmonie is in het lichaam, ontwikkelt zich in het lichaam een ziekte. De ziekte is een verzet tegen de wandorde die op dat moment in het lichaam bestaat. Die ziekte wil niet verwoesten, maar juist bewustwording en genezing oproepen. “

Hippocrates

Ik bied je een reis op maat aan

In mijn eigen hersteltraject miste ik persoonlijke aandacht en begrip, een luisterend oor en een maatgerichte aanpak van mijn klachten. Waarom spreek ik over maatwerk? Iedereen is uniek, en de weg naar herstel is daarmee ook specifiek.

Een reis op maat dus, waarbij we samen gaan kijken naar jouw bagage, waar jij op dit moment staat op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied, We kijken wat jou verder steunt in jouw reis en wat thuisgelaten mag worden. Door te delen, te omarmen, een stukje mee te lopen op jouw pad, en uiteindelijk los te laten zodat je vanuit je eigen kracht gaat staan, verantwoordelijkheid neemt voor je ontwikkeling en zelf de volgende stappen gaat zetten op jouw pad.

Ik hoop je vanuit mijn eigen ervaring nog beter te kunnen ondersteunen en coachen in de stappen die jij gaat maken. 

Mijn opleidingen

Het is niet evident om van een compleet andere achtergrond ‘opeens’ als therapeut te gaan werken. Daar is naast een natruurlijke passie om dit werk te gaan doen en hard werken aan mijn eigen thema’s, ook de nodige scholing mee gepaard gegaan.

Al deze opleidingen, therapievormen, lichaamswerk, de processen waar ik persoonlijk doorheen gegaan ben, maken me tot de persoon die ik nu ben. En het helpt me om vanuit een breed perspectief ook met jou in jouw traject aan de slag te gaan.

Voor wie nieuwsgierig is, volgt hieronder een overzicht waar ik me in grote lijnen in verdiept heb en de basis vormt voor de behandelingen die ik aanbied in mijn praktijk. 

Technische Bedrijfskunde

Technische Universiteit Eindhoven, vakgroep Ergonomie

Het fundament van wie ik ben, analystisch, vanuit de breedte onderzoekend en uitvoerend, met oog voor de mens achter de klacht.

Eclectisch Energetisch Natuurgeneeskundig Therapeut

Instituut voor E.E.N.

4-jarige HBO opleiding tot Register therapeut. Door deze opleiding worden mijn consulten (deels) vergoed door alle ziektekosten verzekeraars.  Het vormt ook een goot deel van mijn toolbox: Medische Basiskennis, Psychosociale basiskennis, Ankh therapie, Aura- en chakra Healingen, Bach Bloesemtherapie, Edelsteentherapie, aromatherapie, ademtherapie.

Specialisaties

Ziekte van Lyme, Oorsuizen en Whiplash

Lyme en oorsuizen; diverse opleidingen, seminars en webinars om me verder te specialiseren in het behandelen van de ziekte van Lyme en oorsuizen.

Jaarlijks geef ik een workshop tijdens het Tinnitus symposium van de Tinnitus Community.

Whiplash: neem mijn eigen ervaring mee in een maatgerichte behandeling en coaching bij Whiplash.

Biofotonencoherentie Therapie

Health Angel Academy

Therapievorm die de basis vormt voor al mijn behandeltrajecten. Electro accupunctuur voor meting en behandeling bij chronische klachten.

Energetische behandelvormen

Diverse opleidingsinstituten en workshops

Reiki1 en 2, Shambala 1 en 2, IET Engelentherapie, Access Consciousness Bars. Vormen de basis van mijn energetische behandelingen. 

Kwantumgeneeskunde

Diverse opleidingen

Alles is energie, in de leegte liggen de antwoorden. Meerdere opleidingsdagen van Jan Hoevenaars die de link legt tussen regulier en kwantum in de gezondheidszorg. Touch of Matrix opleiding die kwantum in de praktijk brengt. Diverse weekenden Chi Kung met Xieu Huang.

Touch of Matrix Therapeut

Touch of Matrix Academy

Bewustzijnsmethode die het lichaam letterlijk en figuurlijk in beweging brengt, waardoor oude trauma’s snel en eenvoudig losgelaten kunnen worden. 

Vakinhoudelijke bijscholing

Diverse opleidingsinstituten en workshops

  • Tong Ren Therapie aan de TOM TAM Academy in Boston, US,
  • Workshops Shiauts, fasciatherapie,oogdiagnose,
  • Vakinhoudelijke bijscholingen over allergie en intolerantie,ontzuren, de darmen,de lever, de nieren, kanker
  • psychosociale bijscholingen 

Dans-en bewegingstherapie

Agape, Koolskamp

Belangrijk geweest in mijn eigen hersteltraject. Dans als middel om letterlijk in beweging te komen. 

Hoe cliënten mij ervaren

Ik verbaas me elke keer weer hoeveel Yolanda weet. Ik vind het een warme en sympathieke vrouw die elke keer weer met aandacht en geduld naar me luistert. Voel me door haar gesteund. Merk dat ik door haar behandelingen mezelf veel energieker  voel. Merk dat ik weer zin heb om dingen te ondernemen.

Janneke, 39 jaar

Trainer

Wil jij samen met mij werken aan jouw herstel?

Zodat ook jij in je kracht komt te staan!